цай
- зарим ургамлын хатаасан буюу боловсруулсныг усанд буцалгаж идээшүүлэн уух ундаан; цай хЭдий шингэн боловч идээний дээж, цаас хэдий нимгэн боловч бичгийн хуудас х у у ч; цай барих (хүндтэй буюу ахмад хунд зориуд урьж цай хоол эгөх); цай чанах (цай буцалгаж бэлтгэх); цай хийцлэх (тосонд гурил будаа хуурмаглаж цайгаа өтгөрүүлэх); сүүтэй цай (сүүлсэн цай): хар цай (сүүгүй цай); хоосон цай уух (идэх юмгүй, дан цай уух); хийцтэй цай (хийцэлсэн цай); цай уулгах (бусдыг урьж цай өгөх); цай хийх (а. цай чанах, б. цай аягалах; в. цай үйлдвэрлэх); цайны шаазан, цайны аяга (цай уухад зориулсан шаазан, аяга); цайны халбага (цай уухад хэрэглэх жижиг халбага): цайны газар (чанасан цай олонд худалдах газар); 2. зарим ургамял навчийг ундаанд хэрэглэхээр боловсруулс. ны нь; цайн идээ (хурай цай ба цайн ханд шим); чулуун цай (хатуу цай); хатуу цай (шахмал цай); бай хуу цай (байхуу ургамлар хийсэн нэг зүйл цай, хурган цай ч гэнэ); хээрийн цай (а. уулын цай; б. аян явдлын хүний хөдөө замдаа уух цай): уулын цай, өвсөн цай (зэрлэг ургадаг, цайны өвс ургамал); шар цай (а. хатуу шахмал цай; б. гүйлгээнд хэрэглэж байсан цаасанд боодолтой цай; в. зарим газар, гүйлгээнд хэрэглэж байсан тусгай тэмдэгт цаас).
Монгол бичгийн товчлуурын байрлал
~
`
!
1
@
2
#
3
$
4
%
5
^
6
&
7
*
8
(
9
)
0
_
-
+
delete
tab
Q
q
W
w
E
e
R
r
T
t
Y
y
U
u
I
i
O
o
P
p
{
[
}
]
|
\
caps lock
A
a
S
s
D
d
F
f
G
g
H
h
J
j
K
k
L
l
:
;
"
'
enter
shift
Z
z
X
x
C
c
V
v
B
b
N
n
M
m
<
,
>
.
?
/
shift
×
Сэтгэгдэл бичихийн тулд логин хийх