идэх тэжээлийн зүйл; үдийн хоол; махтай хоол; будаатай хоол; цагаан хоол; хоол тэжээл; хоол хүнс; хоолны холио (хоолонд хийх махнаас бусад гурил, ногоо, будаа зэрэг зүйлс); хоолны худалдаа (хоол хийж худалдах газар); хоол тавих (хоолноос үлдээж хадгалах); хоолонд орох (хоол иддэг болох, өвчтөн буюу нялх хүүхэд хоол иддэг болох); хоолонд муу (хоол ихээхэн идэж чадахгүй); хоолонд сайн (хоол ихээхэн иддэг); хоол муутай (а. шим. тэжээл муутай: б. хоол олигтой идэээгүй; в. хоолоор дутмаг); хоол сайтай (а. шим тэжээл сайтай; б. хоол сайн идсэн; в. идэш тэжээл элбэг); хоол хийх (а. хоол боловсруулан үйлдэх б. ялихгүй юм ндзэд хоолшиж чадах; би юухнаар ч хоол хииж чадна); хоолноос гарах (дур больж үл идэх); цагаан хоол (а. мах оролцоогүй хоол; б. биеийн эрүүл мэндэд тохируулан өгөх сувиллын хоол: цагаан хоолны гуанзанд орох); хоол боловс-руулах эрхтэн (амны хөндий, ходоод, арван хоёр хуруу гэдэс, сөс зэрэг эрхтнүүд); хоолны сав ш о о д с о н (идэхээс өөр юм хийдэггүй, хийж чаддаг юм байхгүй); хоолны эзэн ё г т (хүүхэн хэл).
Сэтгэгдэл бичихийн тулд логин хийх